Update: De interesse van Besiktas is er, maar er zijn nog twee clubs concreet

Update: "De interesse van Besiktas is er, maar er zijn nog twee clubs concreet"

24-12-2016 19:47
16

Ryan Babel viert naar verwachting de kerst als speler van Besiktas. De Turkse topclub laat de dertigjarige aanvaller zaterdag een medische keuring ondergaan.

Babel landde zaterdagochtend in Istanbul om zijn transfer naar Besiktas af te ronden. Verwacht wordt dat hij meteen na de medische keuring wordt gepresenteerd. Babel kan bij de nummer twee van de Süper Lig een contract tot medio 2019 ondertekenen, tegen een salaris van in totaal 4,2 miljoen euro. Hij gaat het shirt met rugnummer 49 dragen.

Besiktas betaalt geen transfersom voor Babel, die zijn contract bij Deportivo La Coruña laat aflopen. Hij stond slechts een half jaar onder contract in Spanje, maar dat was genoeg om zich weer in de picture te spelen. Zaterdagavond zit hij op de tribune om Besiktas aan het werk te zien in de competitiewedstrijd tegen Gaziantepspor.

Besiktas wordt de zevende werkgever van Babel, die eerder uitkwam voor Ajax, Liverpool, Hoffenheim, opnieuw Ajax, Kasimpasa, Al-Ain en dus Deportivo La Coruña.

Update 17.41 uur: De bekendmaking van de transfer van Babel naar Besiktas lijkt in aantocht. Vrijdagavond is de dertigjarige aanvaller gesignaleerd op de tribunes van zijn nieuwe club. Besiktas speelt tegen Gaziantepspor. 

Update 19.47 uur: Pas ná Kerst komt er duidelijkheid over de sportieve toekomst van Babel. Diens zaakwaarnemer Winnie Haatrecht laat dat weten aan FOX Sports. "Ryan viert in Istanbul Kerst met Atiba Hutchinson en zijn familie. Zij zijn al jaren bevriend. De interesse van Besiktas is er, maar er zijn nog twee clubs concreet. Na Kerst komt er duidelijkheid."