Stekelenburg kan niet overtuigen: 'Koeman heeft een nieuwe keeper nodig'

Stekelenburg kan niet overtuigen: 'Koeman heeft een nieuwe keeper nodig'

26-12-2016 11:42
20

Everton staat voor een drukke winterse transferperiode, als we de tabloids mogen geloven. De club van manager Ronald Koeman heeft volgens oud-speler Leon Osman echter geen behoefte aan Morgan Schneiderlin, maar een vervanger voor Maarten Stekelenburg.

"Ik vind niet dat Everton hem nodig heeft", begint Osman tegenover BBC Five Live over de interesse in Manchester United-middenvelder Schneiderlin. "Ik vind dat Koeman een spits en een keeper nodig heeft. De doelman (Stekelenburg, red.) heeft het niet goed genoeg gedaan in mijn ogen."

"De sterkste linie van Everton vind ik juist het middenveld. Ze hebben James McCarthy, Idrissa Gueye, Gareth Barry… Tom Cleverley kan daar ook nog spelen, terwijl Ross Barkley dieper speelt. Het is waarschijnlijk de beste linie van Everton, dus het verbaast me dat Koeman daarvoor versterking zoekt", aldus Osman.

"Koeman heeft natuurlijk eerder met Schneiderlin gewerkt en wil zijn 'eigen' spelers binnenhalen. Hij ziet ongetwijfeld beter wat nodig is voor het team."