Update: 'Amsterdam niet meer dan een tussenstop voor vliegende Odegaard'

Update: 'Amsterdam niet meer dan een tussenstop voor vliegende Odegaard'

27-12-2016 17:02
54

Martin Odegaard is dinsdag naar Amsterdam afgereisd om met Ajax te praten over een mogelijke verhuur. Het Noorse televisiestation TV2 meldt dat. Real Madrid wil het Noorse wonderkind graag verhuren aan een club waar hij wél aan spelen toekomt. 

De achttienjarige Odegaard zette in januari 2015 zijn handtekening onder een meerjarig contract bij Real. Trainer Zinedine Zidane heeft afgelopen jaar amper omgekeken naar de international van Noorwegen. Nu vindt De Koninklijke het de hoogste tijd dat Odegaard elders ervaring gaat opdoen op het hoogste niveau. De aanvaller leek verhuurd te worden aan Stade Rennes, maar de Ligue 1-club trok de stekker uit die deal. 

Sportkrant Marca schreef dinsdag nog dat Odegaard en Real Madrid de Eredivisie zien als een ideale omgeving voor de stilist. Ajax, dat volgens geruchten op zoek is naar een extra aanvaller, zou dus in de markt zijn voor het talent. Odegaard werd in 2015 ook al gelinkt aan de club van trainer Peter Bosz. De kans bestaat óók dat Odegaard naar Nederland is afgereisd om te onderhandelen met een andere Eredivisie-club.

Update 17.02: Martin Odegaard was dinsdag niet voor gesprekken met Ajax of een andere Eredivisie-club in Amsterdam. Het ging om niet meer dan een tussenstop op weg naar Madrid, claimt zaakwaarnemer Tore Pedersen in gesprek met het Noorse TV2.

Lees ook: 'Entourage Odegaard ziet vertrek naar Eredivisie als reële mogelijkheid'