'Nummer vier van Eredivisie rondt komst Odegaard binnen enkele uren af'

'Nummer vier van Eredivisie rondt komst Odegaard binnen enkele uren af'

27-12-2016 17:35
35

De kans is wel degelijk groot dat Martin Odegaard in de Eredivisie belandt. SC Heerenveen dient zich dinsdagavond aan als de belangrijkste gegadigde voor het toptalent van Real Madrid.

Het Spaanse Marca meldt dat Odegaard dicht bij een huurtransfer naar Heerenveen is. De achttienjarige Noor zou volgens zijn zaakwaarnemer Tore Pedersen een tussenstop hebben gemaakt op Schiphol, maar dat lijkt een leugentje om bestwil. Heerenveen hoopt de deal met Real Madrid binnen enkele uren af te ronden.

Daarmee lijkt er een snel einde te komen aan de geruchtenstroom rond Odegaard, wiens entourage al langer denkt aan een overstap naar de Eredivisie. In Madrid komt hij immers niet in het stuk voor. In dienst van Heerenveen moet de jongste international ooit van Noorwegen zich verder ontwikkelen.

Real Madrid zou ook hebben ingestemd met een tijdelijke transfer naar Heerenveen, omdat de ploeg van trainer Jurgen Streppel nog volop in de race is voor plaatsing voor Europees voetbal. Dat wordt gezien als een extra prikkel voor Odegaard, die bij Real Madrid Castilla feitelijk nergens om speelt. Als de deal doorgaat, speelt hij tot het einde van het seizoen in Friesland.

Lees ook: 'Entourage Odegaard ziet vertrek naar Eredivisie als reële mogelijkheid'