Witsel (rechts) in duel met Mats Seuntjens van AZ

'Belgisch international volgt Tévez en Oscar naar China: 18 miljoen per jaar'

'Belgisch international volgt Tévez en Oscar naar China: 18 miljoen per jaar'

01-01-2017 21:32
12

Axel Witsel gaat definitief de overstap maken naar de Chinese Super League. Diverse media uit België melden zondag dat de transfer van de international naar Tianjin Quanjian in kannen en kruiken is. Witsel, die sinds 2012 voor Zenit Sint-Petersburg speelde, gaat in China zo'n achttien miljoen euro per jaar incasseren.

Tianjin Quanjian staat onder leiding van voetballegende Fabio Cannavaro. Witsel tekent voor drie jaar, weet onder meer het goed ingevoerde RTBF. Met de verrassende overstap van de controlerende middenvelder komt er een einde aan een lange transfersoap. Al ruim een jaar wordt Witsel gelinkt aan clubs uit Engeland en Italië. Met name Juventus wilde de oud-speler van Benfica en Standard Luik graag aantrekken. 

Ook Juve blijkt echter niet opgewassen tegen het grote geld uit China. Witsel had bij Zenit nog een contract tot komende zomer. De Russische topclub was daarom sowieso van plan om de Rode Duivel in januari van de hand te doen. Witsel heeft 76 interlands op zijn naam staan. Tal van grote voetbalnamen maakten afgelopen jaar ook al de overstap naar China. Onder meer Carlos Tévez en Oscar gingen Witsel voor.