Transfervrije Eredivisie-spelers: Vier spelers top-drie en FC Utrecht-uitblinkers

Transfervrije Eredivisie-spelers: Vier spelers top-drie en FC Utrecht-uitblinkers

02-01-2017 10:30
7

Nu de jaarwisseling achter ons ligt kunnen clubs ook weer gaan onderhandelen met spelers van andere clubs wiens contract in de zomer van 2017 afloopt. In Nederland zijn heel wat voetballers in de laatste maanden van hun dienstverband aanbeland en VoetbalPrimeur heeft de meest opvallende opgesteld in een elftal.

Twee Feyenoorders maken deel uit van het team en één van hen staat onder de lat: Brad Jones. De doelman werd afgelopen zomer als noodverband naar De Kuip gehaald door de blessures van Kenneth Vermeer en Warner Hahn en doet het sindsdien zo goed dat hij ook een plek in het VP Elftal van de Eerste Seizoenshelft heeft gekregen. Met een fitte Hahn en Vermeer lijkt een toekomst van Jones in Rotterdam echter onzeker.

Wedden

Meer odds

In de defensie drie namen: Mattias Johansson (AZ), Wilfried Kanon (ADO Den Haag) en Lucas Bijker (sc Heerenveen). Laatstgenoemde is bezig aan een uitstekend seizoen op de linkerflank van de Friezen als basisspeler. Ook Johansson is een vast gezicht in de basiself van AZ. Kanon behoort zelfs tot de Ivoriaanse Afrika Cup-selectie, maar ADO lijkt het salaris van de niet-EU-speler niet meer op te kunnen hoesten en een vertrek dreigt.

Het middenveld is ook goed gevuld, met onder meer twee spelers van FC Utrecht. Rico Strieder is op dit moment zwaar geblesseerd, maar is normaliter een drijvende kracht op het centrale middenveld van de Utrechters. Nacer Barazite vormt als aanvallende middenvelder een gouden drietal met Richairo Zivkovic en Sebastien Haller. Lasse Schöne is opgeleefd bij Ajax dit seizoen, maar het is nog twijfelachtig of de dirigent zijn aflopende contract gaat verlengen. En Thomas Bruns, aanvoerder van Heracles Almelo, mag sinds de jaarwisseling ook gaan praten met geïnteresseerde clubs.

In de aanval veel snelheid op de flanken. Luciano Slagveer lijkt sc Heerenveen te gaan verlaten vanwege zijn aflopende contract en datzelfde geldt voor Luciano Narsingh bij PSV, die deze winter al zijn koffers zal gaan pakken, met Swansea City als meest concrete partij. In de punt van de aanval Dirk Kuyt, die vorig jaar een eenjarig contract tekende bij zijn terugkeer als Feyenoorder. Als het aan de aanvallende middenvelder annex aanvaller zelf ligt, tekent hij graag een jaar bij.

Enkele andere opvallende spelers wiens contract medio 2017 afloopt:
Doel: Robbin Ruiter (FC Utrecht), Erwin Mulder (sc Heerenveen), Nick Marsman (FC Twente), Kostas Lamprou (Willem II), Par Hansson (Feyenoord)

Verdediging: Wojciech Golla (NEC), Pele van Aanholt (Willem II), Arnold Kruiswijk (Vitesse), Bram van Polen (PEC Zwolle), Hans Hateboer (FC Groningen), Hedwiges Maduro (FC Groningen), Simon Poulsen (PSV), Dirk Marcellis (PEC Zwolle), Mark van der Maarel (FC Utrecht)

Middenveld: Kyle Ebecilio (FC Twente), Shadrach Eghan (FC Twente), Erik Falkenburg (Willem II), Andreas Ludwig (FC Utrecht), Jelle van der Heyden (FC Twente), Nathan Rutjes (Roda JC)

Aanval: Gervano Kasteneer (ADO Den Haag), Robert Mühren (AZ), Florian Jozefzoon (PSV), Mimoun Mahi (FC Groningen), Samuel Armenteros (Heracles Almelo), Chinedu Edu (FC Twente), Henk Veerman (sc Heerenveen)