Update: Vitesse houdt slag om de arm: 'Verhaal Büttner moet daar ook in passen'

Update: Vitesse houdt slag om de arm: 'Verhaal Büttner moet daar ook in passen'

06-01-2017 17:12
8

De laatste uren voor de terugkeer van Alexander Büttner in de Eredivisie zijn aangebroken. De transfervrije linksback gaat op zeer korte termijn tekenen bij zijn oude club Vitesse, zo meldt Omroep Gelderland.

De zaakwaarnemer van de linksback uit Doetinchem bevestigt dat een terugkeer in de maak is. Volgens de belangenbehartiger wordt het contract 'vandaag of morgen' getekend. Het gaat waarschijnlijk om een contract voor de periode van twee seizoenen. Zodoende kunnen de fans een voormalig publiekslieveling weer in hun armen sluiten, want Büttner werd in 2012 speler van het jaar in Arnhem.

Onlangs werd het contract van Büttner bij Dinamo Moskou nog ontbonden. De Nederlander speelde ongeveer drie jaar in Rusland, na zijn periode bij Manchester United. Die club nam hem in 2012 over van Vitesse. De weg voor Büttner om bij Vitesse te tekenen is inmiddels vrijgemaakt, want de Arnhemmers verkochten linksback Kosuke Ota aan FC Tokyo.

Update 17.12 uur: Technisch directeur Mohammed Allach houdt een slag om de arm. "Het proces is al redelijk wat dagen aan de gang", reageert hij tegenover Omroep Gelderland. "We hebben strikte en strenge financiële kaders waar we ons aan moeten houden. Afgelopen jaren hebben we behoorlijk wat aandacht besteed om onze salarishuishouding op orde te krijgen. Daar moet het verhaal Alexander Büttner ook in passen."

Allach benadrukt dat Vitesse Büttner graag terug ziet keren. "Maar het is niet zeker. We zijn druk met elkaar bezig."