Advocaat: 'EK in Duitsland is voor aantal te ver weg'

"Het EK over anderhalf jaar in Duitsland is voor een aantal te ver weg"

17 december om 13:32
Laatste update: 17 december om 18:52

Dick Advocaat denkt dat Ronald Koeman, de opvolger van Louis van Gaal, moet doorselecteren als bondscoach van het Nederlands elftal. Die conclusie trekt hij in gesprek met De Telegraaf. 

Oranje strandde in Qatar in de kwartfinale, waar het uitgeschakeld werd door Argentinië. Van Gaal is vanaf 1 januari bondscoach-af en zal worden opgevolgd door Koeman. "Hij zal moeten doorselecteren. Het EK over anderhalf jaar in Duitsland is voor een aantal te ver weg. Doorselecteren klinkt leuk en gemakkelijk, maar je moet wel vervangers met kwaliteit hebben die er direct staan of op korte termijn beter worden dan wat je al hebt. Namen? Dat laat ik graag aan Ronald over. Voor België, mijn oude ploeg, geldt hetzelfde", zegt Advocaat tegen de krant.

Advocaat zegt benieuwd te zijn of Koeman kiest voor extra voetbal op het middenveld, naast Frenkie de Jong. Hij noemt 'iemand als Steven Berghuis' en vraagt zich af of hij vast houdt aan een 'type De Roon'. "Ongetwijfeld zal Koeman al iets in zijn hoofd hebben. Alleen zal hij ook afhankelijk zijn of z'n bepalende spelers, die het verschil kunnen maken, in vorm zijn of niet. Vooral voorin. Voor Oranje ging het daar mis in Qatar."