Franse media speculeren over opstelling in Finale

'Tactische zet in finale: Deschamps traint met Thuram in de basis'

18 december om 07:59
Laatste update: 18 december om 08:37

Het Franse RMC Sport houdt voorzichtig rekening met een tactische ingreep van bondscoach Didier Deschamps. Volgens de krant zou de oefenmeester er in de finale tegen Argentinië wel eens voor kunnen kiezen om Olivier Giroud op de bank te laten beginnen. 

Giroud maakt tot nu toe veel indruk en is een belangrijke schakel in het Franse aanvalsspel. De spits scoorde al vier keer in Qatar. Afgelopen woensdag, tegen Marokko, deed hij dat niet. In de tweede helft haalde Deschamps hem naar de kant voor Marcus Thuram. Hij kwam op links te spelen, waarna Kylian Mbappé de spitspositie over nam van Giroud. 

Een variant waarmee Frankrijk zondag wellicht van start gaat tegen Argentinië. 'Tijdens het tweede deel van de halve finale werd Giroud gewisseld, en kam Marcus Thuram op links te staan. En met succes. Hij gaf een beslissende pass bij de 2-0. Kiest Deschamps er zondag opnieuw voor om meer snelheid en diepte te geven aan Mbappé? Het zou een verrassing zijn, maar het idee ligt wel op tafel.' 

L’Équipe was getuige van de laatste Franse training in de aanloop naar de finale, en zag dat Mbappé in de punt van de aanval staat. Links van hem: Thuram. Voor Giroud was er geen plek in het elftal. Iets voor 15.00 uur zullen we het weten, dan maken beide landen hun opstelling voor de finale bekend.