Arnesen denkt dat Feyenoord gat met Ajax en PSV kan verkleinen

Arnesen denkt dat Feyenoord gat met Ajax en PSV kan verkleinen: 'Ziet er goed uit'

18 december om 15:22

Frank Arnesen is tijdens zijn periode in De Kuip een beetje supporter van Feyenoord geworden. De Deense technisch directeur heeft nog altijd contact met mensen binnen de club, vertelt hij in Feyenoord Magazine.

Aan het verblijf van Arnesen bij Feyenoord kwam afgelopen zomer teleurstellend een einde. Na een bacteriële infectie in zijn knie besloot de club afscheid te nemen. Toch koestert de oud-directeur van PSV, Tottenham Hotspur en Chelsea de mooie momenten.

"Er is de laatste jaren veel gebeurd", vertelt Arnesen, geciteerd door FR12. "Je kunt spreken van een transitie, maar of het ook echt een cultuuromslag is, zal de komende jaren moeten blijken. Het gaat erom hoe de club vanaf hier verder gaat. Hoe kan Feyenoord nog dichterbij Ajax en PSV komen? Dat gaat deels over geld, maar zeker ook over een goede organisatie. Als je dat de komende jaren door kunt zetten, dan ziet het er goed uit voor Feyenoord."

De manier waarop Feyenoord afscheid nam van Arnesen deed hem goed. "Dat was echt een heel leuke dag, met veel mooie woorden. Ik heb ook veel berichten van spelers en stafleden gehad. Dat is een mooie waardering, waardoor ik voelde dat ik het niet zo slecht heb gedaan." De Deen werd langs het trainingsveld onder meer toegesproken door trainer Arne Slot en aanvoerder Orkun Kökcü.

Arnesen weet echter dat niet iedereen blij met hem was. "Een aantal beslissingen is misschien niet bij iedereen in goede aarde gevallen. In mijn ogen waren dat de beste keuzes voor Feyenoord. Dat doe je uiteindelijk ook niet alleen, maar altijd samen, als een team. Die cohesie is heel belangrijk, ik denk dat we dat met z'n allen goed hebben gedaan. We hebben lef getoond."