Slot reageert op 'lachwekkende' hashtag bij Feyenoord

Slot reageert op bijzondere hashtag bij Feyenoord: 'Dat vind ik lachwekkend'

21 december om 18:57

Arne Slot snapt het dat hij soms kritiek krijgt bij Feyenoord. #SlotOut, dat een tijdje gebruikt werd door sommige Feyenoord-fans, noemt de coach echter 'lachwekkend'.

Feyenoord zit momenteel midden in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Toch maakt Slot tijd om met ESPN terug te blikken op de eerste seizoenshelft. Daarin kreeg hij ook kritiek te verwerken, wat hem nog niet eerder overkwam als Feyenoord-coach. "Ik denk dat het maar héél mondjesmaat bij mij terechtgekomen is. Als het massaler was, is het goed bij me vandaan gebleven."

De fans van Feyenoord waren niet altijd tevreden met het spel en verbaasden zich over wissels van Slot. Daardoor werd de hashtag #SlotOut in het leven geroepen. "Oké, haha. Dat vind ik al lachwekkend, dat wil ik wel zeggen", reageert de trainer. "Maar dat is ook de nieuwe realiteit van het moment. Als trainer weet je dat er kritiek komt als je één of twee keer niet wint."

"Van wat ik heb laten zien bij Feyenoord, ondanks dat ik er nog niet zo lang ben, vind ik één of twee wedstrijden wel wat aan de vroege kant voor #SlotOut. Maar dat er kritiek is op een trainer of speler, dat mag altijd. Dat is onderdeel van de voetballerij. Ik heb ook gezien dat mensen kritiek hebben op Messi, omdat hij veel wandelt. Nou, als by far de beste speler die er ooit was kritiek krijgt, dan kan elke andere werknemer in de voetballerij ook kritiek verwachten."