KNVB herkiest bondsvoorzitter: 'Tegen Infantino gezegd dat we moeten repareren'

Herkozen bondsvoorzitter KNVB richt zich tot FIFA: 'Dan is de lol er wel vanaf'

21 december om 22:17

Tijdens de bondsvergadering van de KNVB is Just Spee herkozen als voorzitter van de bond. In zijn herverkiezingsspeech richtte de beleidsman zich nog tot de FIFA over de OneLove-band en de Europese Super League.

"Tegen Gianni Infantino heb ik gezegd dat er na het toernooi wel reparatiewerkzaamheden moeten plaatsvinden als het gaat om onze onderlinge verstandhouding", vertelt Spee op de site van de KNVB. "Wij zijn met name teleurgesteld dat er niet geluisterd is naar onze argumenten en dat wij vlak voor de eerste wedstrijd pas hoorden over de sanctie van minimaal een gele kaart bij het dragen van de OneLove aanvoerdersband."

De OneLove-band maakte tijdens het WK natuurlijk de tongen los, maar volgens Spee is de wereld en de KNVB nog lang niet klaar met praten over het thema. "Richting de toekomst zien we het WK daarom niet als het einde van een gesprek over dit thema, maar eerder als een begin. Wij voelen ons daarbij gesteund door de enorme support die we voor OneLove hebben ervaren uit alle hoeken van de wereld."

Spee heeft ook een duidelijke mening over de Europese Super League. De plannen die eerder werden gemaakt over de topploegen die enkel tegen elkaar mogen strijden vinden wat de voorzitter betreft geen doorgang. "Topaffiches in het internationale voetbal zijn nu ook waardevol, omdat ze schaars zijn. Na zes keer Paris Saint-Germain tegen Barcelona in korte tijd is voor fans de lol er ook wel vanaf."