Opvolger Schreuder mag toch aanblijven bij Club Brugge

'Brugge grijpt nog niet in, maar zwaard van Damocles hangt boven Hoefkens'

22 december om 17:40

Club Brugge behoudt voorlopig het vertrouwen in trainer Carl Hoefkens. Dat meldt onder meer Het Laatste Nieuws. Tegen Oud-Heverlee Leuven zit Hoefkens dus nog altijd op de bank bij Blauw-Zwart.

HLN meldt dat Hoefkens het crisisberaad effectief heeft overleefd. Het bestuur wil geen impulsieve beslissing nemen na de zware bekernederlaag tegen STVV. 'Al staat de positie van Hoefkens nog steeds onder druk', schrijft de Belgische krant.

Hoefkens is bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer bij Club Brugge, waar hij de opvolger was van Ajax-coach Alfred Schreuder. In de Jupiler Pro League staat de titelhouder momenteel op een teleurstellende vierde plaats met dertien punten minder dan koploper KRC Genk. Dinsdag volgde dus de pijnlijke uitschakeing tegen STVV in de Beker van België. In het Jan Breydelstadion verloor Club Brugge met 1-4.

Opvallend genoeg ging het Club Brugge in de Champions League juist voor de wind. Blauw-Zwart eindigde als tweede in zijn poule. Achter FC Porto, maar voor Bayer Leverkusen en Atlético Madrid. In de achtste finale is Benfica de tegenstander.

Verplicht winnen tegen OHL
Of Hoefkens tegen de Portugese topclub nog op de bank zit, blijft de vraag. Maandag moet Club Brugge thuis winnen van Oud-Heverlee Leuven, wil Hoefkens op post blijven. Overigens kijkt Club Brugge niet alleen naar de oefenmeester: het bestuur verwacht ook een antwoord van de spelersgroep.