Noppert had de penalty van Martínez kunnen stoppen

Pijnlijke woorden voor Noppert na WK: 'Ik wilde in de andere hoek schieten'

24 december om 10:03
Laatste update: 24 december om 10:07

Lautaro Martínez doet een boekje open over zijn beslissende penalty tegen het Nederlands elftal in de kwartfinale van het WK. De Argentijn was van plan de bal in de andere hoek, waar Andries Noppert indook, te schieten.

Martínez werd vrijdag gehuldigd in zijn geboorteplaats, Bahía Blanca. De aanvaller vertelt dat de Oranje-internationals hem voor de vijfde en laatste strafschop uit zijn concentratie probeerden te halen. "Ik was kalm, heel kalm. Ik had veel zelfvertrouwen", zegt hij. Martínez stuurde Noppert de verkeerde hoek in en schoot in de linkerhoek raak. "Ik wilde eigenlijk in de andere hoek schieten."

"Toen de scheidsrechter het fluitsignaal gaf en ik de aanloop nam, besloot ik te stoppen. Ik zag dat de keeper bewoog en ik besloot een andere kant op te schieten. Gelukkig ging hij inderdaad de verkeerde kant op en vloog de bal binnen." Als Noppert de penalty van Martínez had gestopt, was Oranje nog in leven geweest en had de ploeg van Louis van Gaal mogen aanleggen voor de zesde strafschop.