Nieuwe verdediger op komst bij FC Twente: 'Ga er vanuit dat hij komt'

Nieuwe verdediger op komst bij FC Twente: 'Ga er vanuit dat hij komt'

27-12-2022 09:00 Laatste update: 09:00
102 Reacties

Tim van Duijn

Jan Streuer verwacht niet dat zijn telefoon in januari roodgloeiend zal staan. De technisch directeur van FC Twente heeft met Alfons Sampsted één versterking in het vizier. Meer verwacht Streuer niet, ook niet op uitgaand gebied.

Sampsted, een 24-jarige rechtsback van FK Bodø/Glimt, is de beoogde nieuwe rechtsback van Twente. Volgens het Franse L'Équipe heeft ook Toulouse hem op de korrel. "Ik ga er vanuit dat hij naar FC Twente komt", vertelt Streuer aan VoetbalPrimeur. "De ploeg staat, dus we hebben verder geen spelers nodig. Het is vaak geen goed teken als je in de winterstop veel moet doen. Nee, er gaat weinig gebeuren. We halen Sampsted en verder doen we niets."

Ramiz Zerrouki en Mees Hilgers werden recentelijk weer gelinkt aan Feyenoord, dat het duo al langer in het vizier heeft. Streuer verwacht ook daar niets. "Dat is leuk, maar ik kan daar pas mee bezig zijn als clubs daadwerkelijk komen. Tot die tijd heeft het geen zin om je daar druk om te maken. En dan is het nog aan ons of we 'ja' of 'nee' zeggen. Als een club een speler wil, moet er een bod komen dat ons bevalt. Anders blijft de speler gewoon hier."

Joshua Brenet wordt gelinkt aan een vertrek, maar Streuer denkt niet dat hij de club in de winter al zal verlaten. "Ik verwacht dat hij tot het einde van het seizoen blijft. Je weet het nooit, maar ik reken erop dat we niet gaan verkopen zolang men niet voor spelers komt. Wij willen dit team bij elkaar houden en zo goed mogelijk presteren. Dan moeten er niet al te veel wijzigingen zijn in de selectie."

Toekomst Streuer
Twente heeft Streuer gevraagd om ook na dit seizoen aan boord te blijven. Die gesprekken lopen nog niet. "Het is aan de club om daarmee te komen. Ik neem aan dat ze dat zullen gaan doen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s