'Ik ga met een klotegevoel de bus in na deze wedstrijd tegen Feyenoord'

'Ik ga met een klotegevoel de bus in na deze wedstrijd tegen Feyenoord'

28-12-2022 21:32
42

FC Emmen-trainer Dick Lukkien was woensdag teleurgesteld, nadat zijn ploeg met 5-0 verloor in een oefenwedstrijd tegen Feyenoord. De coach was niet blij met de tegengoals en reisde met 'een klotegevoel' terug naar Drenthe.

In De Kuip stonden Feyenoord en Emmen tegenover elkaar. De eerste treffers vielen al snel, maar in het laatste kwartier liep Feyenoord pas uit naar 5-0. "De uitslag is te hoog, we hebben de goals redelijk cadeau gegeven", zei Lukkien na afloop voor de camera van ESPN. "We waren aan de bal te slordig om een rol van betekenis te spelen in deze wedstrijd. Al met al ben ik dus niet heel tevreden."

"Je moet af en toe ook de bal achter hun verdediging proberen te leggen, als daar vijftig meter aan ruimte ligt", ging Lukkien verder. "We waren in dat opzicht te voorspelbaar. Na rust ging het wel war beter. Toch ga ik met een klotegevoel de bus in, want 5-0 is een veel te hoge uitslag. We moeten de goede dingen eruit halen, maar dat is op dit moment even lastig."

Emmen, dat nu zestiende staat, komt over tien dagen weer officieel in actie. De Drenten hervatten de Eredivisie dan met een uitwedstrijd tegen FC Twente.