Vormer vertrekt als nieuwe club degradeert

Vormer transfervrij als nieuwe club degradeert: "Dan ben ik een vrije speler"

4 januari om 15:38
Laatste update: 4 januari om 16:50

Ruud Vormer is aan zijn eerste dag bij Zulte Waregem begonnen. De Nederlander komt over van Club Brugge en tekent aan het einde van dit seizoen een contract voor twee seizoenen. Wanneer Zulte Waregem degradeert, is Vormer weer transfervrij.

Vormer komt bij Zulte Waregem niet in een gespreid bedje terecht, omdat de club tegen degradatie vecht. "Ik denk wel dat er kwaliteit genoeg aanwezig is en misschien komt er nog wel iets bij. Wat ik vandaag al zag, zag er oké uit", vertelt Vormer, opgetekend door Het Laatste Nieuws.

"Maar of ik blijf als de club degradeert? Nee. Dan ben ik een vrije speler, einde contract en dan kijken we wel verder en zal ik wel zien waar ik zin in heb. 1B? Nee. In voetbal weet je nooit, maar tot nu toe niet", vertelt Vormer. 1B is het tweede niveau van België.

Vormer wil vooral spelen bij Zulte Waregem. "Ik heb er heel lang over nagedacht, tuurlijk. Ik had ook kunnen zeggen: ik blijf nog zes maanden bij Club, ik blijf lekker trainen en geniet wat van het leven, maar ik zie hier een uitdaging voor mezelf. Ik heb er zin in, ik ga mezelf prikkelen, belangrijk zijn in matchen en de club te helpen."