Bosvelt bespreekt transferplannen Go Ahead Eagles

Bosvelt: "Op dit moment voelen we ons niet geroepen om iets te doen"

8 januari om 10:20
Laatste update: 8 januari om 13:24

  Technisch manager Paul Bosvelt van Go Ahead Eagles verwacht niet dat hij in deze transferperiode dagelijks tot diep in de nacht aan het werk zal zijn. Inkomend gebeurt er naar verwachting weinig en ook qua uitgaande transfers zal het rustig zijn in Deventer. Bosvelt is blij met de huidige gang van zaken bij Go Ahead.

  Go Ahead staat op de elfde plaats in de Eredivisie, al zijn de verschillen heel erg klein. Trainer René Hake begon moeizaam met zijn ploeg, maar heeft het op de rit gekregen. "Als je het geheel genomen bekijkt hebben we het prima gedaan. De start was moeilijk door de vele blessuregevallen en een zwaar programma in de eerste wedstrijden, dus het is lastig om daaruit te komen, maar dat hebben we prima gedaan. We mogen tevreden zijn", vertelt Bosvelt aan VoetbalPrimeur. "Je ziet hoe snel het allemaal weer kan veranderen, omdat het zo dicht bij elkaar ligt. Het belangrijkste is dat we buiten de degradatiezone blijven."

  Qua inkomende transfers verwacht Bosvelt weinig tot niets. "Op dit moment voelen we ons niet geroepen om iets te doen. We hebben een grote selectie, waardoor sommige spelers wellicht perspectief op speelminuten hebben of verliezen, maar op dit moment speelt er niets. Vooralsnog doen we niets, dus willen we ook niets laten vertrekken. Je kunt niet voorspellen wat er gaat gebeuren, maar ik ga er vanuit dat het mee zal vallen."

  Ook voor Philippe Rommens, die er voorlopig uit ligt vanwege een blessure, zal geen vervanger worden gehaald. "Aan het begin van het seizoen hebben we Tesfaldet Tekie gehaald en daarnaast hebben we Enric Llansana en Xander Blomme nog, waardoor we de blessure van Rommens intern op kunnen lossen."

  Go Ahead beschikte vorig seizoen over spelers als Andries Noppert, Iñigo Cordoba, Luuk Brouwers en Joris Kramer. Waar staat de huidige Go Ahead-selectie ten opzichte van die van toen? "We hebben over het algemeen meer mogelijkheden in de selectie, omdat we meer spelers hebben die het niveau aankunnen. Dat is voor ons heel belangrijk geweest", aldus Bosvelt.

  Noppert
  Over Noppert gesproken: Go Ahead krijgt een bedrag door de WK-deelname van de doelman, die vorig jaar nog onder de lat stond in Deventer. "Er doen verschillende bedragen de ronde. Volgens Jan Willem van Dop (algemeen directeur, red.) krijgen we in ieder geval een vergoeding, maar hoe hoog die is, dat moet nog blijken. De hoogte van de vergoeding staat los van of we er nog iets bij gaan halen. Ook al zou het een aanzienlijk bedrag zijn, dan heeft dat daar geen invloed op."