Vitesse hoopt op Pröpper: 'Het gevoel komt terug bij hem, of niet'

Gestopte Pröpper kan terugkeren en 'zal knoop wel snel doorhakken'

5 januari om 18:27
Laatste update: 5 januari om 18:54

Davy Pröpper krijgt de tijd van Vitesse en trainer Phillip Cocu. De gestopte middenvelder keerde eind 2022 terug op het voetbalveld, maar heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst.

Pröpper traint mee op Papendal en speelde afgelopen weekend een helft in de verloren oefenwedstrijd van Vitesse tegen PEC Zwolle (2-3). "We hebben geen deadline afgesproken. Het is aan Davy zelf", zegt Cocu tegen ESPN. "Maar ik kan me voorstellen dat op een gegeven moment dat gevoel wel weer terugkomt bij hem, of niet, dus hij zal de knoop wel snel doorhakken."

Vorig jaar zette Pröpper als speler van PSV een punt achter zijn carrière. Hij was het plezier in de sport verloren. Cocu hoopt dat het vuurtje bij de negentienvoudig Oranje-international weer wordt aangewakkerd. Vitesse zou hem goed kunnen gebruiken. "Er zijn weinig mogelijkheden. We moeten positief zijn, maar ook realistisch. Door de nieuwe eigenaar zijn er een hoop dingen veranderd, maar dat wil niet zeggen dat alle problemen zijn opgelost."