Johan Derksen verdedigt 'goede gozer' Alfred Schreuder

Derksen verdedigt 'goede gozer' Schreuder: 'Ajax moet hem behouden'

5 januari om 20:43

Alfred Schreuder wordt 'volkomen ten onrechte' zwaar bekritiseerd, vindt Johan Derksen. Het uithangbord van Vandaag Inside noemt de Ajax-trainer 'best een goede gozer'.

"Ik vind het volkomen onterecht dat die trainer volledig wordt afgebrand", begint Derksen over Schreuder in het YouTube-item Koffie met Johan. "Ik denk dat het een heel goede trainer is. Ze moeten hem eventjes de hand boven het hoofd houden, want Schreuder krijgt ze echt aan het voetballen."

De Snor baseert zich met name op het verleden van Schreuder. "Die jongen heeft helemaal niet zo slecht gedaan bij FC Twente, in Duitsland (Hoffenheim, red.) en in België (Club Brugge, red.). En hij heeft bij Ajax goed gefunctioneerd als assistent van Ten Hag. Het is best een goede gozer."

Dat Daley Blind is vertrokken, is volgens Derksen 'een zegen' voor Schreuder en Ajax. "Want dat is de grootste intrigant in het hele gezelschap. Familiebanden binnen een club werken niet." Ajax hervat de Eredivisie zondag met een uitwedstrijd tegen NEC.