Feyenoord en Slot zoeken verdediger: vijf kandidaat-vervangers voor Trauner

Slot wil extra verdediger bij Feyenoord: vijf kandidaat-vervangers voor Trauner

6 januari om 10:00
Laatste update: 6 januari om 11:30

Door de blessure van Gernot Trauner zoekt Feyenoord naar een nieuwe verdediger. Dat de koploper van de Eredivisie niet de hoofdprijs gaat betalen, staat vast. VoetbalPrimeur zet een aantal mogelijke kandidaten op een rij.

Trauner liep in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft een meniscusblessure op. Hoewel Feyenoord niet kwijt wil hoelang de Oostenrijker uit de roulatie is, spreekt de verdediger zelf uit binnen twee à drie maanden weer op het veld te willen staan. Als het aan trainer Arne Slot ligt, komt er voor het einde van deze maand een vervanger naar De Kuip.

Transferopties in de Eredivisie voor Feyenoord

Miguel Araujo (FC Emmen)
Zoals Voetbal International eerder deze week berichtte, heeft Feyenoord bij FC Emmen geïnformeerd naar Araujo. De interesse is nog niet concreet, maar de 28-jarige Peruaan lijkt een aardige kandidaat om de Feyenoord-vacature de komende maanden in te vullen. Wellicht is voor alle partijen een huurconstructie de beste optie, aangezien Araujo op lange termijn geen eerste keus zal zijn in Rotterdam.

Mees Hilgers (FC Twente)
Hilgers werd afgelopen zomer al aan Feyenoord gelinkt, al kwam het toen niet van een deal met FC Twente. De 21-jarige mandekker bleek te duur. Mochten de Rotterdammers deze maand weer toenadering zoeken, dan zal Twente opnieuw - net als bij Ramiz Zerrouki - hoog in de boom gaan zitten. De marktwaarde van Hilgers, die tot komende zomer, met een optie voor nog een jaar, vastligt bij Twente, wordt getaxeerd op 4,5 miljoen euro.

Buitenlandse transferopties voor Feyenoord

Jeffrey Gouweleeuw (FC Augsburg)
Na zijn vertrek bij AZ in 2016 is Gouweleeuw uitgegroeid tot een clubicoon in Augsburg, dat als degradatiekandidaat al jaren overeind blijft in de Bundesliga. De 31-jarige aanvoerder is onomstreden, maar als Gouweleeuw nog de ambitie heeft om mee te doen om de prijzen, dan kan Feyenoord misschien toeslaan.

Harry Souttar (Stoke City)
Souttar was voor het WK een relatief onbekende verdediger. In Qatar toonde hij met Australië, dat in de achtste finale nipt aan het kortste eind trok tegen de latere wereldkampioen Argentinië, heel specifieke kwaliteiten te bezitten. In het Championship is de 24-jarige Souttar een vaste waarde bij Stoke. Nadeel voor Feyenoord: de WK-tax zorgt ervoor dat zijn marktwaarde wordt geschat op minimaal zes miljoen euro.

Nathaniel Phillips (Liverpool)
Door de moordende concurrentie is het Phillips (25) tot dusver niet gelukt door te breken bij Liverpool. Tijdens verhuurperiodes bij VfB Stuttgart en AFC Bournemouth heeft de centrumverdediger ervaring op gedaan op het tweede niveau. Phillips beschikt over een doorlopend contract tot medio 2025 op Anfield. Hem kopen wordt een lastig verhaal voor Feyenoord, maar huren lijkt een goed alternatief voor alle partijen.