Sancho voorlopig nog niet terug bij Manchester United

Ten Hag geeft tekst en uitleg over opmerkelijke afwezigheid: 'Geen robot'

6 januari om 08:35

Jadon Sancho keert voorlopig nog niet terug in de wedstrijdselectie van Manchester United. Erik ten Hag vraagt om geduld en stelt dat de 22-jarige buitenspeler tijd nodig heeft om fysiek en mentaal in aanmerking te komen voor het spelen van wedstrijden.

Sancho dook in november op bij het Nederlandse OJC Rosmalen. De Engelsman trainde individueel, terwijl de rest van de selectie tijdens het WK op trainingskamp ging. "Ik zou Jadon het liefst zo snel mogelijk terug hebben", laat Ten Hag optekenen door The Guardian. "We hebben een probleem in de voorhoede, dus het is lastig om geduld te hebben. Ik doe met Jadon alles wat in mijn macht ligt, maar sommige processen kun je niet forceren en dit is er een van."

De spoeling is op de flanken dun. Cristiano Ronaldo vertrok voortijdig en Antony verkeert in een vormdip, waardoor het terughalen van Amad Diallo tot de mogelijkheden behoort. Ten Hag benadrukt dat Sancho wel 'op de goede weg' is. "Op dit moment is hij echter nog niet fit genoeg. Fysiek, inderdaad. Maar fysiek staat ook in verbinding met mentaal. Hij maakt nu stappen op fysiek gebied en dat zal hem helpen. Hopelijk kan hij snel terugkeren, maar ik weet nog niet wanneer."

Ten Hag legt uit waarom Sancho, die niet met een blessure kampt, zolang afwezig is. "Voor veel topsporters, zowel in het voetbal als in andere sporten, is het soms goed om even weg te gaan uit je vertrouwde omgeving en nieuwe ervaringen op te doen. Iedereen heeft een andere aanpak nodig om op weer op het juiste spoor te komen. Voetballers zijn geen robots en niemand is hetzelfde. In overleg met Jadon vonden wij dit de beste keuze."