Ten Hag laakt Man United-beleid van de afgelopen jaren

Ten Hag: 'Man United heeft te veel spelers gekocht die niet goed genoeg waren'

7 januari om 14:40
Laatste update: 7 januari om 15:00

Erik ten Hag is blij dat de lat omhoog gaat bij Manchester United. De club heeft in het verleden spelers gekocht die niet het niveau en de mentaliteit hebben voor de topclub uit de Premier League, zegt de Nederlandse trainer.

Manchester United haalde Ten Hag niet alleen om de club weer naar de top te brengen, maar ook om de clubcultuur te herstellen. "In het centrum stonden grote persoonlijkheden als Jaap Stam, Vidic, Rio Ferdinand... En altijd een strateeg op het middenveld. Roy Keane, de baas, en Paul Scholes, een geweldige voetballer en persoonlijkheid. Ik denk aan spelers als Ryan Giggs of David Beckham. Dat is de cultuur van Manchester United. Ik heb daar heel goed naar gekeken en zag dat het elftal van vorig seizoen er fragiel en kwetsbaar uitzag."

"Als we spelers halen, kijk je naar hun kwaliteit en technische vaardigheden, maar ook naar het mentale aspect, die mentale weerbaarheid - en dat moesten we terugbrengen. De club heeft de afgelopen jaren een onvoorstelbaar aantal spelers gekocht die niet goed genoeg waren. De meeste aankopen zijn middelmatig geweest en bij Manchester United is gemiddeld niet goed genoeg. Het shirt van United weegt zwaar. Alleen echte persoonlijkheden, die onder grote druk kunnen presteren, kunnen hier spelen."

"We hadden persoonlijkheden nodig. Daarom was de transfer van Casemiro zo belangrijk. Samen met Raphaël Varane hebben we nu een tweede speler die ervaring heeft met het winnen van titels. Malacia, Martínez, Casemiro en Antony zijn allemaal vechters, terwijl Christian Eriksen een technische winnaar en een geweldige persoonlijkheid is. We willen het beste van het beste. Alle spelers die we naar Manchester United halen, moeten aan de hoogste standaard voldoen."