Al Nassr ontkent betrokkenheid van deal Ronaldo bij WK-bid van Saoedi-Arabië

Al Nassr ontkent samenhang tussen deal Ronaldo en het WK-bid van Saoedi Arabië

11 januari om 08:49
Laatste update: 11 januari om 09:05

Al Nassr ontkent dat de club Cristiano Ronaldo naar Saoedi-Arabië heeft gehaald om het WK van 2030 te mogen organiseren. De Portugees zou volgens verschillende media naar de club zijn vertrokken, zodat de FIFA overtuigd wordt om het toernooi over zeven jaar aan het land te geven.

"We willen graag duidelijk maken dat in tegenstelling tot de recente berichten, het contract van Ronaldo niets te maken heeft met enige vorm van biedingen op een WK", vertelt Al Nassr in een statement via Twitter. "Zijn focus ligt op dit moment bij Al Nassr en het hard werken met zijn teamgenoten, zodat hij de club kan helpen met het behalen van mooie resultaten."

Verschillende internationale media kwamen met berichten dat het salaris van Ronaldo samen zou hangen met het WK-bid van Saoedi-Arabië voor 2030. De Portugees incasseert jaarlijks een bedrag van tweehonderd miljoen euro, maar volgens de geruchten krijgt hij dit alleen als hij Saoedi-Arabië promoot als organisator van het toernooi over zeven jaar. Saillant detail is dat Ronaldo zijn thuisland Portugal zich samen met Spanje en Oekraïne ook kandidaat heeft gesteld om dit WK te organiseren.