'United-fans zijn door Ten Hag oké met komst Weghorst'

'United-fans genieten van Ten Hag en staan achter de komst van Weghorst'

14 januari om 11:34
Laatste update: 14 januari om 11:44

De aanstaande transfer van Wout Weghorst naar Manchester United stuit nauwelijks op verzet bij de achterban. Volgens clubwatcher Laurie Whitwell van The Athletic is dat te danken aan manager Erik ten Hag, die het vertrouwen heeft gewonnen van de fans. Dat vertelt Whitwell in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur.

"Het is best grappig eigenlijk. Veel mensen hadden kritiek op de pogingen om Marko Arnautovic aan te trekken in de zomer. Weghorst zorgt voor een iets andere reactie", legt Whitwell uit in de podcast van VoetbalPrimeur. "Mensen genieten van wat Ten Hag aan het doen is, dus ze denken: als hij dit wil, dan is het oké voor ons. Wij staan erachter."

Weghorst is door zijn periode bij Burnley bovendien geen onbekende voor het Engelse publiek. "Hij heeft ervaring in de Premier League en hij speelde voor Oranje op het WK. Ze weten wat voor spits hij is en dat het een tijdelijke oplossing is."

Hoewel Ten Hag voor een kentering zorgt, is er onder de United-fans al langer scepsis over het beleid. "Mensen ergeren zich nog steeds een beetje aan het transferbeleid, want Weghorst wordt al de vierde spits van boven de dertig die United aantrekt in de laatste drie jaar. Je had Odion Ighalo, die als noodoplossing kwam. United zei dat het dat niet meer zou herhalen, maar toen kwamen Edinson Cavani en Cristiano Ronaldo. Dit is weer een oudere spits die ze halen, terwijl United die positie zou moeten versterken met een langetermijnoplossing."

The Mancunians hebben deze maand echter beperkte middelen en opties, waardoor Weghorst zeker niet met wantrouwen wordt ontvangen. "Alles in overweging nemend, denk ik dat de fans van United oké zijn met deze transfer", besluit Whitwell.