Verbeek onthult: 'Ik heb toen een kogelbrief gehad'

Verbeek onthult: 'Ik heb toen een kogelbrief gehad, die kwam in een envelop'

12 januari om 17:38

Gertjan Verbeek is bedreigd in zijn periode als trainer van FC Twente. De zestigjarige oefenmeester ontving in het seizoen 2017/2018 zelfs een kogelbrief, vertelt hij in het NPO-programma De Gevaarlijkste Wegen Van De Wereld.

Twente beleefde destijds roerige tijden. Verbeek ging aan de slag als opvolger van René Hake, maar vlak voor de degradatie uit de Eredivisie werd ook hij ontslagen.

"Het vervelende is dat je als voetbaltrainer, waar je wordt beoordeeld op je prestaties, je via social media ook keihard onderuit wordt gehaald. Vooral door anonieme mensen en tot doodsbedreigingen aan toe. Die kreeg ik dan via Twitter", vertelt Verbeek. "Ik heb ook wel eens een kogelbrief gehad. Die krijg je dan in een envelop."

Een aanklacht diende de oefenmeester desondanks niet in. "Die man is opgespoord en heeft spijt betuigd. Daar was het ook klaar mee. Maar het zet je wel aan het denken." Extra beveiliging kreeg hij desondanks niet thuis. "Nee, niet thuis, maar wel bij het wegrijden bij het stadion van Twente. Maar het is voor je gezin heel vervelend, want vooral mijn vrouw had er heel veel moeite mee en werd ook echt bang."

Toch heeft Verbeek geen spijt van zijn keuze voor de Tukkers. "Ik heb er geen spijt van, maar ik vind het jammer dat het niet is geworden wat ik en de mensen die het toen voor het zeggen hadden zich ervan hadden voorgesteld."