PSV raakt Madueke mogelijk kwijt aan Chelsea

'Serieuze belangstelling voor Madueke, PSV verlangt 'Gakpo-transfersom''

13 januari om 09:15

Een winters vertrek van Noni Madueke bij PSV wordt niet helemaal uitgesloten. Chelsea is in de markt voor de twintigjarige Engelsman, die een bedrag moet opleveren dat in de buurt van de transfersom van Cody Gakpo ligt.

Gakpo werd eind december voor, inclusief bonussen, vijftig miljoen euro aan Liverpool verkocht. Chelsea heeft interesse in Madueke, maar The Blues twijfelen om een 'topbod' uit te brengen, meldt het Eindhovens Dagblad. Naar verluidt moet de buitenspeler minimaal een bedrag rond de veertig à 45 miljoen euro opleveren. 'Wie een bedrag biedt dat in de buurt ligt, zal met algemeen en technisch directeur Marcel Brands kunnen onderhandelen en wellicht de prijs nog wat omlaag kunnen krijgen', klinkt het.

Ruud van Nistelrooij benadrukte onlangs nog dat niemand meer uit Eindhoven mag vertrekken. Deze regel lijkt niet helemaal op te gaan voor Madueke. Dat de aanvaller in de Premier League als een 'homegrown-player' geldt, maakt het aantrekkelijk voor Engelse clubs om toe te slaan.

Vervanger
Mocht Madueke vertrekken, gaat PSV naar verluidt zonder twijfel een versterking halen. Het ED schetst dat de Eindhovenaren druk op zoek zijn een opvolger voor Gakpo te vinden, al heeft de zoektocht nog niets concreets opgeleverd. In de laatste weken voor het sluiten van de window komen er 'buitenkansjes' vrij voor PSV. De nummer drie van de Eredivisie zou loeren op een aanvaller die bij een topclub in een grote competitie buiten het elftal valt.