Cambuur mikt op Matavz en Mahi

Update: Mahi vertrekt naar Cambuur, dat misgrijpt bij Matavz

14 januari om 18:35
Laatste update: 14 januari om 18:36

  SC Cambuur is druk bezig met het versterken van de selectie. De club hoopt Mimoun Mahi (foto) te kunnen huren van FC Utrecht, terwijl ondertussen ook de naam van Tim Matavz rondzingt in Leeuwarden, weet VoetbalPrimeur.

  Dat Cambuur in de strijd tegen degradatie wel wat doelpunten kan gebruiken is een understatement. Er is versterking onderweg: Cambuur is met Utrecht in onderhandeling over het huren van Mahi, die ook andere opties heeft. Helemaal rond is het nog niet, maar Cambuur heeft goede hoop er met Mahi uit te kunnen komen. De spits (28) komt er bij Utrecht niet aan te pas, mede dankzij blessures die hem aan de kant hielden. Hij speelde dit seizoen pas twee wedstrijden.

  Matavz
  Opvallender is dat Cambuur ook onderzoekt of het Matavz binnen kan halen. De oud-spits van FC Groningen, Vitesse en PSV is in beeld en maakt als het aan Cambuur ligt ook de overstap naar Leeuwarden, maar zijn komst is allesbehalve een abc'tje.

  Matavz heeft meerdere opties, waar Cambuur er volgens meerdere bronnen dus één van is. De Sloveen speelde na PSV voor FC Augsburg, Genoa, 1. FC Nürnberg, Al-Wahda FC, Bursaspor en draagt tegenwoordig het shirt van Omonia Nicosia, waar zijn contract nog anderhalf jaar doorloopt.

  Cambuur staat momenteel laatste in de Eredivisie en dus is de club in paniek. De club wist dit seizoen pas negen doelpunten te maken.

  Update: Tim Matavz maakt niet de overstap naar Cambuur. De club was serieus voor de spits en wilde hem graag naar Leeuwarden halen, maar grijpt mis. Vanwege familieredenen kiest Matavz ervoor om naar een club te gaan in Kroatië, dat naast Matavz' geboorteland Slovenië ligt. Onduidelijk is of Cambuur hier nog op gaat anticiperen.