Berghuis haalt na bewogen Klassieker uit naar media en 'domme mensen'

Berghuis haalt na bewogen Klassieker uit naar media en 'domme mensen'

22 januari - 17:05 Laatste update: 17:25
408

Steven Berghuis is teleurgesteld door de berichtgeving in de media in aanloop naar De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax. Die wedstrijd stond onder hoogspanning omdat Berghuis voor het eerst weer in een volle Kuip speelde, maar nu in een Ajax-shirt.

Het is de afgelopen dagen veel gegaan over de rentree van Berghuis. Feyenoord nam zelfs voorzorgsmaatregelen door een groot net te plaatsen, zodat er niets op het veld gegooid kon worden. Voor Berghuis was het een zware week. "Dat besefte ik wel, ja", vertelt hij aan ESPN. "De media hebben het lekker aangewakkerd in allerlei berichtgeving. Ik heb verstandige mensen aan het woord gezien, bijvoorbeeld de trainers, maar ook domme mensen aan het woord gehoord."

"Dan begin ik met de domste: René van der Gijp. De dingen die hij gezegd heeft (Van der Gijp vond dat Berghuis thuisgelaten had moeten worden, red.)... Bij het Algemeen Dagblad werken verstandige mensen, mensen met kinderen, een gezin. Zij vinden het verstandig om een foto van mij schreeuwend in een Ajax-shirt op de cover te zetten. Zou dat helpen, denk je? Deze week heeft ook impact gehad op mij en mijn familie. De media moeten nadenken voor ze wat zeggen."

Uiteindelijk viel het allemaal reuze mee. "Kijk naar wat er gebeurde: prima. Een paar keer fluiten, spreekkoren, prima. Mensen worden zo opgehitst. Dat heeft heel veel impact op mij en mijn familie. Ik snap het ook, want ze zijn ook teleurgesteld dat ik deze stap heb gemaakt. Mijn enige oma die nog leeft stuurt ook berichten dat ze bezorgd is. Dit wordt gecreërd door Van der Gijp, het AD, Jinek waar gezegd wordt dat de Klassieker er een van leven en dood is. Waarom moet je die woorden gebruiken? Denk een beetje na."

"Als je op het veld staat, geniet je. Ik vond het een mooie wedstrijd, eentje met rivaliteit en een beetje vijandigheid. Geen probleem, maar sommige dingen gaan wat ver door verkeerde mensen op verkeerde posities. Helaas. Ik kan ook geen interviews doen, maar mensen moeten weten wat dit met mij en mensen om mij heen doet."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie