'Sánchez en Bassey zijn de allerslechtste backs van de top-acht van de Eredivisie'

'Sánchez en Bassey zijn de allerslechtste backs van de top-acht van de Eredivisie'

24 januari - 07:15
116

Wesley Sneijder kraakt harde noten over het optreden van Ajax in De Klassieker tegen Feyenoord. De recordinternational is mild voor Steven Berghuis, maar pakt Jorge Sánchez en Calvin Bassey stevig aan.

"Slecht. Eén woord: slecht", steekt Sneijder van wal bij Veronica Offisde over het optreden van Ajax. "Maar eigenlijk ook wel weer iets wat we verwacht hadden. Ik heb totaal geen fatsoenlijke opbouw gezien. Er was geen idee. Dan kreeg Edson Álvarez de bal, maar die was met een soort salsa-les bezig. Hele drukke bewegingen voor hij in ging spelen."

"En Sánchez en Bassey zijn echt de twee allerslechtste backs van de top-acht van de Eredivisie", vervolgt Sneijder. "En daarna moet het middenveld aan de bal komen. Die wilden alleen alle drie de bal niet hebben. Omdat ze niet in goeden doen zijn. Ze gingen verstoppertje spelen. Al was het in geval van Steven Berghuis ook wel begrijpelijk. Hij was ook nog eens twee weken weggeweest door ziekte. En dan zo'n beladen wedstrijd. Alles ging mis."

Sneijder toont wel begrip voor de Oranje-international, die zich na afloop uitsprak over de rol van de media in aanloop naar zijn terugkeer in een volle Kuip. "Het is logisch dat erover gesproken is, maar je moet wel nadenken voor je bepaalde dingen zegt. Spreekkoren? Uitfluiten? Lekker belangrijk. Het gaat om de dingen eromheen. Dat hij doodsbedreigingen krijgt, tot aan zijn familie, vreselijk. We wisten allemaal wat er aan de hand was, maar hebben het ook groter gemaakt."

Daarna vervolgt Sneijder zijn relaas over Ajax. De voormalig spelmaker heeft twijfels bij Alfred Schreuder. "Je vraagt je af hoelang hij nog de tijd heeft. Het lijkt wel alsof er niemand de knoop kan, mag of wil doorhakken. Ze staan vijfde, hè. We hebben het over Ajax. Er zal intern over gesproken zijn, maar wie gaat het doen?"

"Hij heeft het materiaal om in Nederland bovenaan te staan", oordeelt Sneijder. "Je moet je spelers wel op de juiste manier gebruiken. Keuzes maken, managen. Dat doet hij niet. Daardoor staan ze vijfde. Die man steekt zijn ziel en zaligheid in Ajax, maar het gaat bergafwaarts. Het gaat een zware dobber worden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie