'Als de spelers van Ajax straks opeens goed spelen, zijn het waardeloze gasten'

'Als de spelers van Ajax straks opeens goed spelen, zijn het waardeloze gasten'

27 januari - 20:05 Laatste update: 20:08
121

Willem van Hanegem vindt dat het probleem van Ajax niet zozeer met de inmiddels vertrokken Alfred Schreuder te maken heeft, maar meer met de sfeer binnen de spelersgroep. Volgens De Kromme wordt er te veel gezeurd in de selectie van de Amsterdammers. 

"De een wil erg graag daar spelen, en de andere weer daar. En de linksbuiten moet opeens rechtsbuiten staan, terwijl hij dat niet leuk vindt. Het is elke keer weer gezeik ten opzichte van elkaar", aldus Van Hanegem in de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad

Ajax kwam donderdagavond in eigen huis na een klein uur spelen op achterstand tegen FC Volendam. Mohammed Kudus maakte in de slotfase de gelijkmaker. Van Hanegem weigert te geloven dat Ajax-directeur Edwin van der Sar, zoals hij donderdagavond wel deed laten vermoeden, Schreuder bij een late 2-1 winst voor Ajax niet de laan uit had gestuurd. "Dat bestaat niet. Dan ben je niet goed bij je hoofd. Hoe kom je daar in godsnaam op?"

Ondanks de dramatische reeks van de Amsterdammers sluit Van Hanegem nog niet uit dat ze nog altijd landskampioen kunnen worden. Dat hangt volgens de oud-middenvelder af van de prestaties die Feyenoord de komende weken levert. De ploeg van trainer Slot staat voor een op papier zware periode met wedstrijden tegen FC Twente, PSV en AZ. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie