Coutinho kwijnt weg op Villa-bank: 'We zullen proberen hem te helpen'

Coutinho kwijnt weg op Villa-bank: 'We zullen proberen hem te helpen'

10-02-2023 22:30
9

Aston Villa-manager Unai Emery is vrijdag op de persconferentie ingegaan op de vrij pijnlijke situatie omtrent Philippe Coutinho. De Braziliaanse smaakmaker stond voor het laatst in oktober 2022 in de basis tijdens een duel in de Premier League.

Coutinho werd in januari 2022 door Steven Gerrard, destijds nog trainer van Villa, op huurbasis overgenomen van FC Barcelona. De middenvelder maakte de eerste maanden veel indruk, waarna de club hem definitief aantrok voor twintig miljoen euro. 

Dit seizoen gaat het stukken minder. Coutinho begon nog wel als basisspeler, maar presteerde beduidend minder dan voorgaand seizoen en zag Gerrard uiteindelijk ontslagen worden. Opvolger Emery heeft vooralsnog weinig vertrouwen in de oud-speler van Liverpool. In zijn eerste tien officiële duels als manager zette hij Coutinho, die het voornamelijk moet doen met invalbeurten, slechts één keer in de basis. 

"Hij werkt hard op de training met een nederigheid die bijna niet voor te stellen is bij een speler die zoveel jaren in de absolute top heeft gespeeld. Daardoor is hij van belangrijke waarde voor mij. We zullen proberen hem te helpen om weer de beste versie van zichzelf te worden." De 21-jarige Jacob Ramsey krijgt voorlopig de voorkeur van de Spaanse oefenmeester. Komende zondag moet Villa weer aan de bak. Dan staat het uitduel met Manchester City op het programma.