Grote transfersom Ajax verwacht: 'Kudus echt de beste'

El Ahmadi: 'Hij is de beste speler van Ajax, die gaat voor heel veel geld weg'

20 februari om 06:52

Ajax kan sportief en financieel nog veel plezier beleven aan Mohammed Kudus. Karim El Ahmadi en Kenneth Perez vinden de 22-jarige Ghanees op dit moment de beste speler van de Amsterdammers.

Kudus tekende zondag uit een vrije trap voor de 4-0 eindstand tegen Sparta. "Hij is echt een mooie speler, die gaat straks voor heel veel geld weg", zegt El Ahmadi bij het ESPN-programma Dit was het Weekend. "Met de vrijheid die hij nu krijgt, het is echt de beste speler van Ajax."

Perez sluit zich daarbij aan. "Hij moet naar een club die hem vrije rol wil geven. Hij wil het liefst in de as spelen, maar sommigen zijn te onbetrouwbaar om daar te spelen", oordeelt de Deen. "Ik denk dat hij dat is, ondanks dat hij echt zo vaardig is en individueel de beste is bij Ajax. De rol die hij nu heeft is goed, maar dan moet hij wel met een middenvelder, zoals Berghuis, naast hem spelen waarmee hij een beetje kan rouleren."

Kudus heeft een contract tot medio 2025 bij Ajax. De dribbelaar werd afgelopen zomer en in januari al in verband gebracht met een transfer, maar de Amsterdammers wilden hem nog niet laten gaan.