Wieffer bezwijkt niet onder vele complimenten: 'Ben ik zelf niet mee bezig'

Wieffer laat zich niet gek maken bij Feyenoord: 'Ik voel geen druk of spanning'

22 februari om 19:18

Mats Wieffer blijft extreem rustig onder de complimenten die hij tegenwoordig krijgt in de media. De middenvelder heeft zijn draai gevonden bij Feyenoord en daar krijgt hij regelmatig een pluim voor zijn spel.

"Ik ben er zelf niet mee bezig met wat er in de media wordt gezegd", vertelt Wieffer in het laatste Hand in Hand magazine van zijn club Feyenoord. "Mijn vader stuurt af en toe wel eens wat door, maar ik weet ook dat je zo goed bent als je laatste wedstrijd. Alleen ben ik wel blij met het niveau dat ik de laatste tijd heb laten zien." Een van de complimenteuze mensen richting Wieffer is Feyenoord-icoon Willem van Hanegem. Hij zou het niet gek vinden als de middenvelder opgeroepen werd voor Oranje.

Wieffer vindt het in ieder geval fijn dat hij rustig gebracht werd toen hij deze zomer bij Feyenoord kwam. "Voor mij was het lekker om te starten met de wedstrijden tegen PEC Zwolle en FC Groningen; wedstrijden waarin wij meer de bal hebben. Dat heeft mij wel geholpen om klaar te zijn voor die topaffiches. Ik voel geen druk of spanning, laat mij niet snel gek maken en ik concentreer mij op mijn spel, want daar heb ik invloed op."

Tot nu toe speelde Wieffer in twintig wedstrijden mee voor Feyenoord. Hij kwam tot één doelpunt en drie assists, maar viel vooral op door zijn vooruitdenken en passing richting aanvallers.