City laat Leipzig nog in leven in Champions League

Man City schiet zichzelf in de voet en laat Leipzig in leven in Champions League

22 februari om 22:50

Manchester City heeft zich laten verrassen in de achtste finale van de Champions League. Op bezoek bij RB Leipzig leek er geen vuiltje aan de lucht voor The Citizens, maar toch wisten de Duitsers een gelijkspel uit het vuur te slepen. City moet daardoor aan de bak in de return.

Bij Leipzig stond Janis Blaswich onder de lat. Afgelopen zomer degradeerde hij nog met Heracles Almelo naar de Keuken Kampioen Divisie. Nathan Aké mocht bij de bezoekers aan de aftrap verschijnen, terwijl Serdar Gözübüyük de arbiter van dienst was. In de eerste helft was Man City bijzonder dominant. De ploeg van Pep Guardiola had vrijwel alleen maar de bal en zocht rustig naar kansen, terwijl het eigenlijk geen moment in de problemen kwam.

Dat leverde na 27 minuten spelen ook de openingstreffer op. Door even in te houden wist Riyad Mahrez door de verdediging van Leipzig te komen. Blaswich kon het schot van de Algerijn daarna niet meer stoppen: 0-1. Dat was ook de stand die bij de rust op het scorebord stond, ondanks dat City in het restant van het eerste bedrijf ook de sterkste was.

In de tweede helft leken de Engelsen wat gas terug te nemen, terwijl Leipzig langzaam beter in de wedstrijd kwam. De thuisploeg werd steeds gevaarlijker. Vlak voor de gelijkmaker werd City nog serieus gewaarschuwd, toen Benjamin Henrichs dichtbij was. Niet veel later maakte WK-uitblinker Josko Gvardiol alsnog de 1-1. De Kroaat torende boven iedereen uit bij een cornervariant van Leipzig.

In het laatste deel van de wedstrijd probeerde Manchester City zijn oude niveau weer aan te tikken, maar toch wist Leipzig eenvoudig stand te houden. Het bleef dus 1-1. De beslissing zal daardoor in het Etihad Stadium moeten gaan vallen. De return vindt over een kleine drie weken plaats.