PSV-fan had al stadionverbod

'PSV-supporter die keeper van Sevilla aanviel had al een stadionverbod'

24 februari om 00:13
Laatste update: 24 februari om 10:29

De man die donderdagavond in de slotfase van PSV - Sevilla het veld bestormde en keeper Marko Dmitrovic aanviel had een stadionverbod. Dat melden meerdere bronnen aan het Eindhovens Dagblad.

PSV is inmiddels op de hoogte van de identiteit van de supporter, die al eerder problemen veroorzaakte bij de Eindhovense club en om die reden al een aantal jaar niet het Philips Stadion in mag. De man in kwestie is twintig en is meegenomen door de politie. In de praktijk blijkt wel vaker dat het voor voetbalclubs heel lastig is om alles en iedereen goed te controleren rondom de toegangspoorten van stadions. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat supporters elkaars kaarten overnemen.

Het incident zal nog wel een staartje krijgen voor PSV. De club is immers verantwoordelijk voor een fatsoenlijk verloop van wedstrijden. Een fikse straf lonkt nu voor de Eindhovenaren. De UEFA heeft bij soortgelijke momenten in het verleden namelijk al vaker hard opgetreden. Na afloop spraken zowel Sevilla-trainer Jorge Sampaoli als Marcel Brands zich al uit over het voorval.