FC Twente bevestigt: Bruggink technisch directeur in Enschede

FC Twente bevestigt: Bruggink tekent als technisch directeur in Enschede

24 februari om 12:40

FC Twente heeft met Arnold Bruggink definitief een nieuwe technisch directeur gevonden. De voormalige aanvallende middenvelder neemt per 1 juli het stokje over van Jan Streuer, maar gaat al per 1 maart aan de slag in Enschede.

Dat meldt algemeen directeur Paul van der Kraan in zijn nieuwsbrief op de website van de Tukkers. 'Arnold heeft sinds vorig jaar binnen alle afdelingen van de club en binnen de Academie meegelopen. We wensen Arnold veel succes bij FC Twente', schrijft Van der Kraan.

De oud-speler van de club kondigde donderdag al aan dat hij een mondeling akkoord had bereikt met FC Twente over een contract voor drie seizoenen. Hij was daardoor voor het laatst als analist aanwezig bij ESPN. "Vanmiddag heb ik een mondeling akkoord bereikt, waardoor ik vanaf volgende week ga beginnen met alle lopende zaken van nu", liet hij weten.

Bruggink heeft grote schoenen te vullen. Onder leiding van Streuer zette Twente een opmars in en wordt het zelfs de topclubs in de Eredivisie lastig gemaakt. Bovendien neemt ook trainer Ron Jans na dit seizoen afscheid. De tweevoudig international is echter geen onbekende in Enschede. Hij beleefde zijn grootste successen bij PSV, maar begon en eindigde zijn carrière bij Twente.