'Molenaar doet aangifte tegen rvc-lid Volendam'

'Chaos neemt toe in Volendam: Molenaar trekt zich terug en doet aangifte'

24 februari om 19:18
Laatste update: 24 februari om 19:19

De bestuurlijke chaos bij FC Volendam is verder geëscaleerd, meldt De Telegraaf. Keje Molenaar, die aan de slag leek te gaan als vicevoorzitter bij de club, heeft aangifte gedaan tegen rvc-lid Elma de Koekkoek. Molenaar is niet blij met de beschuldigingen aan zijn adres en trekt zich voorlopig terug.

Bestuurlijk is het al langer een rommeltje bij Volendam. Molenaar werd voorgedragen aan de rvc als nieuwe vicevoorzitter, maar hij werd geweigerd. Trainer Wim Jonk was daar niet over te spreken. Hij zou nauwe banden onderhouden met Molenaar. Nu heeft diezelfde Molenaar aangifte gedaan wegens smaad en laster tegen rvc-lid De Koekkoek. 'Uit betrouwbare bronnen heb ik moeten vernemen dat u mij vanmorgen (donderdag, red.) in het bijzijn van diverse derden – waaronder vertegenwoordigers van de KNVB – heeft betiteld als niet integer', schrijft Molenaar in een brief, die gericht is aan De Koekkoek.

'Enige onderbouwing van deze bijzonder schadelijke uitlating heeft u achterwege gelaten. Met deze diffamerende (lasterlijke, red.) kwalificatie raakt u onder meer de kern van mijn beroep als advocaat dat ik meer dan 33 jaar uitoefen en schendt u kennelijk willens en wetens mijn eer en goede naam als persoon en advocaat', besluit Molenaar. De Koekkoek zegt te moeten lachen om de teksten van de advocaat.

Molenaar stelt dat de rvc van Volendam bezig is met een hetze tegen hem, Jonk en voorzitter Jan Smit. "De raad van commissarissen wil Jan Smit als voorzitter wippen en vindt Team Jonk ongeschikt, terwijl ik word geblokkeerd als vicevoorzitter vanwege mijn voorkeur voor Team Jonk en volgens De Koekkoek omdat ik niet integer zou zijn", zegt Molenaar.

"Wim, Jan en ik zijn de spreekwoordelijke paarlen voor de zwijnen. Om die reden heb ik er een punt achter gezet en het zal mij niet verbazen als er binnenkort nog meer volgen. Ontzettend jammer van die prachtige club aan De Dijk." Dat betekent dat Molenaar niet meer aan de slag wil in het bestuur van Volendam. Jonk en Smit zitten nu nog op hun post bij de club.