NEC boekt eenvoudige zege op Volendam

NEC boekt eenvoudige zege op door bestuurlijke onrust geplaagd Volendam

25 februari om 22:54

NEC is het linkerrijtje van de Eredivisie binnengedrongen. De Nijmegenaren boekten zaterdag een comfortabele zege op FC Volendam, dat een einde ziet komen aan een roerige week: 3-0.

Ondanks alle bestuurlijke perikelen is de ploeg van coach Wim Jonk in de tweede seizoenshelft aan een opmars bezig. In de laatste acht duels werden veertien punten gepakt. Ook de openingsfase in De Goffert was veelbelovend voor Volendam, dat NEC aanvankelijk terugdrong. Na een kwartier kwam Filip Stankovic echter met de schrik vrij. De doelman grabbelde bij een vrije trap van Oussama Tannane. Met veel moeite stopte hij de bal voor de lijn.

Stankovic rechtte de rug door de jarige Magnus Mattsson van scoren te houden met een knappe reflex. Het was wel een teken dat de thuisploeg langzaam maar zeker het initiatief overnam. Elayis Tavsan was meermaals gevaarlijk, maar slordig in de afronding. Ruim tien minuten na rust brak Ivan Marquez de ban. De Spaanse verdediger, die een aflopend contract heeft, kopte raak na een hoekschop. 

Nany Dimata gooide het duel na 66 minuten in het slot. De spits kreeg een goede pass van Tannane en tikte, al struikelend, in één keer binnen. Invaller Pedro Marques maakte er in blessuretijd nog 3-0 van.

De ploeg van trainer Rogier Meijer neemt zodoende de negende plek over van Heerenveen en mag nog hopen op deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Bij Volendam is er momenteel vooral aandacht voor de bestuurlijke perikelen, beoogd vicevoorzitter Keje Molenaar deed zelfs aangifte tegen rvc-lid Elma de Koekkoek, maar zal wel punten moeten blijven pakken. De ploeg van Jonk staat nog drie punten boven de rode streep.