LIVE-discussie: veel Nederlandse inbreng bij topper tussen Liverpool en Man United

LIVE-discussie: topper met Nederlands tintje tussen Liverpool en Manchester United

5 maart 2023 om 16:48

Cody Gakpo, Virgil van Dijk en Wout Weghorst beginnen zondag in de basis aan de topper tussen Liverpool en Manchester United. Tyrell Malacia is de enige Nederlander die vanaf de bank begint.

Bij Liverpool begint Gakpo weer in de punt van de aanval. De Nederlander moest tijdens de vorige wedstrijd Diogo Jota nog voor zich dulden, maar in de topper kiest Jürgen Klopp weer voor hem. Darwin Nuñez begint als linksbuiten en Mohamed Salah vanaf rechts. Ook routiniers Jordan Henderson en Andrew Robertson zijn door de Duitse trainer weer in de basiself gezet. Stefan Bajcetic en Kostas Tsimikas zijn hier de dupe van.

Ook Erik ten Hag heeft wat wijzigingen doorgevoerd sinds de laatste competitiewedstrijd tegen Leicester City. Raphaël Varane begint weer vanaf de aftrap. Dit gaat ten koste van Victor Lindelöf, die een blessure heeft en niet bij de wedstrijdselectie zit. Ook Casemiro mag weer in de basis beginnen. Winteraanwinst Marcel Sabitzer moet daardoor naar de bank. Voorin kiest Ten Hag voor Antony, Bruno Fernandes, Marcus Rashford en Weghorst. Alejandro Garnacho zit daarom weer op de bank.

De opstellingen:

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Elliott, Henderson,; Salah, Nunez, Gakpo.
Manchester United: De Gea; Dalot, Varane, Martinez, Shaw; Casemiro, Fred; Antony, Fernandes, Rashford; Weghorst.