El Ahmadi slaat Feyenoord-aanbod af

El Ahmadi slaat Feyenoord-aanbod af en kiest ander pad: 'Voetbal ongenadig hard'

6 maart om 23:50
Laatste update: 6 maart om 23:51

Karim El Ahmadi heeft een aanbieding van Feyenoord om jeugdtrainer te worden afgeslagen. De voormalig middenvelder wil zich voorlopig focussen op het begeleiden van voetballers.

Kortstondig liep El Ahmadi mee in de jeugdopleiding van Feyenoord, maar van een langer verblijf komt het niet. "Ik vind het oprecht prachtig dat ik jonge spelers, aan de hand van mijn opgedane ervaring in het topvoetbal, op weg mag helpen", zegt hij in Feyenoord Magazine. El Ahmadi, die in 2017 landskampioen werd met de Stadionclub, sluit niet uit in de toekomst wel in Rotterdam-Zuid aan de slag te gaan.

El Ahmadi wil talenten voorbereiden op de voetbalwereld. "Het voetbal kan soms ongenadig hard zijn." De oud-middenvelder ervoer het zelf toen hij in 2008 FC Twente verruilde voor Feyenoord en hij in zijn beginperiode kritiek kreeg. "Ik raakte verstijfd, werd bevangen door spanning. Voelde me zelfs schuldig naar de supporters van Feyenoord, dat ik een speler was die vijf miljoen euro had gekost en weinig liet zien."

"Het had me geholpen als er toen iemand was geweest die tegen me had gezegd: Karim, houd vertrouwen in jezelf, het komt goed. Mentale begeleiding is zó belangrijk voor jonge spelers", zegt hij. "In mijn rol als spelersbegeleider probeer ik er nu voor te zorgen dat spelers die onzekerheid en twijfel niet meer hoeven te doorstaan."