Oud-Ajacied Traoré ziet specifieke kwaliteit van Feyenoord

'Ik ken veel spelers van Feyenoord, met Danilo en Timber heb ik nog veel contact'

8 maart om 22:43

Lassina Traoré kent Feyenoord goed. De spits van Shakhtar Donetsk staat in de Europa League tegenover de Rotterdammers. Traoré heeft nog regelmatig contact met veel oude bekende Feyenoorders, terwijl hij op zijn hoede is voor de late goals van De Stadionclub.

Tussen 2019 en 2021 speelde Traoré bij Ajax. Na zijn transfer naar Shakhtar volgt de aanvaller de Eredivisie nog op de voet. "Ja, ik volg de Eredivisie nog veel", zegt hij tegenover ESPN. "Feyenoord verbetert zichzelf flink dit seizoen. Ze hebben goede spelers van hoge kwaliteit. Een aantal komen ook van Ajax. Ik weet dus veel van ze."

Traoré kent ook verschillende Feyenoord-spelers, onder meer vanuit zijn tijd in Amsterdam. "Danilo ken ik, net als Idrissi, Quinten Timber en Geertruida. Ik ken veel van hun spelers. Ik heb niet meer met iemand gesproken sinds de loting, maar normaal gesproken heb ik nog veel contact met Danilo en Quinten Timber. We zitten ook bij dezelfde agency (Forza Sports Group, red.). Idrissi spreek ik soms ook nog."

Naar eigen zeggen heeft Traoré zijn trainer niet hoeven waarschuwen voor Feyenoord. "Ik denk dat iedereen Feyenoord wel kent, want hun coach is ook erg goed. Sinds de groepsfase spelen ze goed. Ze scoren ook veel in de laatste minuut in de Eredivisie. Dat is geen geluk, ik denk dat het een goede kracht is van ze. We moeten daar voorzichtig mee omgaan, ons eigen spel spelen en alles geven."