'Zege van Spurs op Ajax heeft mensen blind gemaakt'

'Dat Spurs Champions League-finale haalde tegen Ajax heeft mensen blind gemaakt'

8 maart om 23:47

Rafael van der Vaart heeft geen goed woord over voor Tottenham Hotspur na de uitschakeling tegen AC Milan in de achtste finales van de Champions League. De voormalig spelmaker stelt na het 0-0 gelijkspel dat de Londenaren een bijzonder pover elftal hebben.

"Ik heb het al vaker gezegd en ik ga het weer zeggen: ik vind Tottenham zo'n matige ploeg", zegt Van der Vaart bij Ziggo Sport. "Ze investeren heel veel geld, vergis je niet. Maar dan halen ze dit soort spelers, die gewoon niets extra's hebben. Het zijn allemaal renners en lopers. Niemand met een beetje extra kwaliteit. Als Son en Kane het niet doen, blijft er niks van over. Het is een heel matig team."

De oud-international kreeg de vraag of topscorer Harry Kane beter kan vertrekken, in de jacht op een prijs. 'Ik denk ook dat hij moet zeggen: We hebben meer creativiteit nodig achter mij, dan wil ik best blijven. Höjbjerg is een prima speler, maar iemand als Skipp… Sorry, maar daar wordt toch geen shirtje van verkocht? En dat staat dan op het middenveld, dat vind ik ongelooflijk. En dan kun je van dit Milan niet winnen. Milan is ook maar een matig elftal, maar je wordt er wel door uitgeschakeld en dat verbaast me niet."

Volgens Van der Vaart zat het er geen moment in voor Spurs. "Dat maakt het zo teleurstellend. Wat moet je over Spurs zeggen? Ik zou het niet weten. Dat ze de Champions League-finale haalden (in 2019, red.), heeft de mensen blind gemaakt. Toen dachten ze dat het fantastisch ging, terwijl Ajax ze twee keer zoek speelde. Alleen vijf minuten niet en toen vielen die goals... Ze haalden de finale op een manier waarvan je dacht: hoe is het mogelijk?"

Van der Vaart denkt met weemoed terug aan zijn eigen periode in Londen. "Als je Mourinho en Conte als coaches neemt, kies je wel voor een bepaalde stijl. Dat is niet de stijl die ik ken van Tottenham."