Kwakman slaat terug na Smit-statement: 'Kindercrèche, wat is dit voor niveau?'

Kwakman reageert op Volendam-soap: 'Kindercrèche, wat is dit voor niveau?'

10 maart om 09:12
Laatste update: 10 maart om 09:53

Kees Kwakman heeft gereageerd op het statement van FC Volendam-voorzitter Jan Smit. In het vissersdorp woedde een machtsstrijd waarbij veel betrokkenen een zegje in de media wilden doen. Volgens Kwakman moet iedereen binnen Volendam in de spiegel kijken.

"Ons dorp wordt vergiftigd door sommige mensen vol jaloezie, onwetendheid en vooral pure domheid", haalde Smit uit. Jan Joost van Gangelen spreekt bij ESPN van een 'dorpstheater'. "Het is werkelijk niet te geloven. Het is een kindercrèche, kinderniveau", reageert Kwakman. "Ik zat dinsdag bij Voetbalpraat en toen kreeg ik een bericht door dat iedereen weer met elkaar door een deur kon en dat het de goede kant op leek te gaan."

Kwakman stelt dat de wereld er twee dagen later weer anders uitziet in Volendam. "Comedy Capers? Dat klopt. Wat er het afgelopen jaar is gebeurd en naar buiten is gekomen... Alles komt continu in de media, dingen worden voorgelezen", zucht hij. "Begin nou eens bij jezelf, als je voorzitter of bestuurslid bent", roept de voormalig voetballer op. "Deze chaos is onder hun leiding gebeurd." 

ESPN-verslaggever Milan van Dongen was bij Volendam aanwezig, toen Smit de brief voorlas. "Ik hoor van Milan dat mensen van de raad van commissarissen in de zaal waren en over en weer dingen gingen roepen. Dan denk ik: jongens, wat is dit voor niveau?" Kwakman vraagt zich af hoe Volendam verder moet. "Ik weet het niet, ze zoeken het maar uit. Ik hoor dat alles in het belang van de club gebeurd. Nou, het is al een tijdje niet in het belang van de club als er in de media met modder wordt gegooid. Als iedereen zijn mond houdt en in de spiegel kijkt, dan is het in het belang van de club."