Afgelastingen Eredivisie en KKD

Sneeuwval teistert velden: Go Ahead - RKC gaat door, KKD-beslissing uitgesteld

10 maart om 19:16
Laatste update: 10 maart om 21:09

Het duel tussen Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk gaat ondanks de sneeuwval door. Dat heeft de laatste veldkeuring uitgewezen. Almere City - Jong FC Utrecht is wel afgelast, waardoor de uitreiking van de periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie naar alle waarschijnlijk nog even op zich zal moeten laten wachten.

Even leek het treffen tussen Go Ahead en RKC niet door te gaan vanwege de sneeuw. Het veld van De Adelaarshorst is echter goedgekeurd. Het duel wordt wel uitgesteld. Eerst zou er om 20.00 uur afgetrapt worden, dat wordt nu 20.45 uur. Het eerdere duel tussen de twee ploegen dit seizoen werd toevallig genoeg wel afgelast vanwege sneeuwval. 

In de KKD is er vooralsnog één wedstrijd afgelast: Almere City - Jong FC Utrecht. De ploeg van trainer Alex Pastoor verzamelde deze periode met nog één wedstrijd te gaan tot nu toe zeventien punten en zou bij een overwinning op Jong Utrecht de periodetitel binnenslepen. Daar zal het nu even op moeten wachten. Het is onduidelijk wanneer het duel wordt ingehaald. 

Er bestaat echter wel een scenario waarin Almere alsnog periodekampioen wordt. Dat gebeurt alleen als NAC Breda, ADO Den Haag, De Graafschap en Willem ll er allemaal niet in slagen om Almere vrijdag te passeren op de ranglijst.