'Feyenoord is populairder in Mexico dan Ajax en PSV'

Gimenez-effect: 'Feyenoord is populairder in Mexico dan Ajax en PSV'

16 maart om 18:45
Laatste update: 16 maart om 20:01

Santiago Gimenez heeft de concurrentiestrijd met Danilo pas recent gewonnen bij Feyenoord, maar in eigen land is hij al langer mateloos populair. De 21-jarige spits geldt als één van de grootste sterren van Mexico, stelt sportjournalist Daniel Reyes.

"Samen met Hirving Lozano is hij de populairste speler van Mexico", vertelt de in Nederland woonachtige Reyes voor de camera van ESPN. "Wij hebben niet zoveel spitsen, dus als iemand scoort in Europa dan wordt hij meteen een idool in Mexico. Hij is zeker de beste spits van Mexico. Een paar jaar geleden had je Raúl Jiménez, maar die is uit vorm. Dus momenteel is Gimenez de beste spits van Mexico."

Dat de Feyenoorder ontbrak in de selectie van El Tri voor het WK in Qatar zorgde dan ook voor gefronste wenkbrauwen. "Niemand begreep dat in Mexico. Bondscoach Gerardo Martino, de oud-trainer van Barcelona, zei dat hij drie spitsen nodig had. Hij koos Jiménez, Henry Martín van Club América en Rogelio Funes Mori. Alle drie zijn ze boven de dertig. Iedereen is daar nog steeds boos over in Mexico."

Gimenez geniet grote populariteit in eigen land. Zo prijkt hij regelmatig op de voorpagina's van de modebladen. "Maar hij blijft heel bescheiden", aldus Reyes, die weet dat de aanwezigheid van Gimenez ook Feyenoord geen windeieren legt. "Eerst was het PSV, daarna Ajax, maar nu is Feyenoord populairder in Mexico."

De aanvalsleider moet Feyenoord donderdag aan een plekje in de kwartfinale van de Europa League helpen. De Rotterdammers nemen het op tegen Shakhtar Donetsk.