'Superheld' Verbruggen maakt indruk met wereldprestatie: 'Koeman moet nu wel'

'Superheld' Verbruggen maakt indruk met wereldprestatie: 'Koeman moet nu wel'

17 maart - 09:12 Laatste update: 09:40
46

Bart Verbruggen was met een aantal cruciale reddingen dé grote held van RSC Anderlecht in de wedstrijd tegen Villarreal voor de Conference League. De Nederlander krijgt vrijdag te horen of Koeman hem laat debuteren in de selectie van Oranje, maar volgens de Belgische media zal die keuze alleen maar moeilijker worden na zijn prestatie van donderdagavond.

Het Laatste Nieuws is in ieder geval overtuigd dat Koeman Verbruggen wel mee moet nemen in zijn selectie. "Hij maakte indruk met een spectaculaire redding op een inzet van Gerard Moreno. Villarreal kwam maar niet voorbij Verbruggen. De Nederlandse doelman pakte in de slotminuten zelfs nog uit met een onwaarschijnlijke beenveeg. Koeman roept Verbruggen vandaag gewoon op voor Oranje, toch?"

"Verbruggen bleef de pannen van het dak spelen" luidt de conclusie bij Sporza over de Nederlandse doelman. "Met een dubbele redding bleef hij Anderlecht ook in de slotfase overeind houden. Alle aanvallers zijn wel een keer gestuit op de Nederlandse sluitpost. Hij speelde echt een wereldpartij."

Ook Het Nieuwsblad is laaiend enthousiast over de prestatie van 'superheld' Verbruggen. "De vader van Thibaut Courtois was ook aanwezig, maar hij zal toch echt onder de indruk zijn geweest van de doelman. In de partij tegen Villarreal schoten de Spanjaarden 24 keer op doel. Verbruggen stopte 9 ballen die binnen het kader worden waarvan 5 van binnen de box. Die twee saves in de tweede helft waren fenomenaal."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie