Het gaat weer mis bij Groningen: Willems krijgt klappen van fans, derby gestaakt

Het gaat weer mis bij Groningen: Willems krijgt klap van fan, derby gestaakt

19 maart 2023 om 14:10
Laatste update: 19 maart 2023 om 14:16

De derby tussen FC Groningen en sc Heerenveen is zondagmiddag gestaakt. In de slotfase van het duel, bij een 0-2 stand, ging het mis in De Euroborg. Er ontstond onrust op de tribunes en toen Jetro Willems de boel probeerde te sussen, kreeg hij een flinke klap te verwerken.

Het is zeker niet de eerste keer dit seizoen dat het misgaat bij een wedstrijd van Groningen. Meerdere duels in De Euroborg zijn al stilgelegd wegens ongeregeldheden op de tribune. Nu is het weer raak: in het slot van de derby tegen Heerenveen ontstond er onenigheid bij de harde kern van Groningen. Een supporter wilde het veld bestormen, waarna de situatie grimmig werd.

Willems ging toen naar de betreffende fans toe, om de boel te sussen. In plaats daarvan liep de boel nog verder uit de hand. Willems kreeg een rake tik van een Groningen-supporter, waarna de andere spelers van De Trots van het Noorden zich ook met de zaak bemoeiden.

Daardoor was de maat vol voor arbiter Serdar Gözübüyük: hij stuurde iedereen naar de kleedkamer en staakte het duel tijdelijk. Inmiddels rolt de bal weer in De Euroborg, waar Heerenveen dus afkoerst op een overwinning.