Boze Ultee wil op eigen manier doen: 'Zijn geen ploeg die anderhalf uur vecht'

Ultee laaiend bij Cambuur: 'Allemaal in de categorie: nergens op slaan'

20 maart 2023 om 08:29
Laatste update: 20 maart 2023 om 11:20

SC Cambuur-trainer Sjors Ultee was zondagmiddag laaiend na de wanprestatie van zijn ploeg tegen Excelsior. De oefenmeester wilde zijn eigen spel spelen in de degradatiekraker, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen na een afgrijselijk begin van zijn ploeg.

Cambuur stond na twintig minuten spelen al op een 3-0 achterstand op bezoek bij Excelsior. "Dit heeft niks te maken met de manier van spelen of tactiek", vertelt Ultee na afloop van de wedstrijd tegen ESPN. "Er is een heel verschil tussen een fout maken door de manier van spelen, of een fout maken die nergens op slaat. En ik vond al onze tegendoelpunten in de categorie nergens op slaan."

Ultee wilde het met Cambuur voetballend proberen op te lossen, maar ook hij moet wellicht naar zijn tactiek kijken. "Niemand wil dit natuurlijk. Niemand wil op deze manier spelen en verliezen. Het gaat niet mis in het voetballen maar het gaat mis in hoe we verdedigen. Dat is gewoon dramatisch. Wij hebben niet een groep die anderhalf uur vechtvoetbal speelt. Daar ligt niet onze kracht."