Zlatan (41) terug bij Zweden: 'Ben het verleden, heden en toekomst voor mijn land'

Zlatan (41) terug bij Zweden: 'Ben het verleden, heden en toekomst voor mijn land'

21-03-2023 18:08
31

Zlatan Ibrahimovic is na een lange periode van afwezigheid weer terug bij de nationale ploeg van Zweden. In de persconferentie in aanloop naar de start van de kwalificatie voor het EK van volgend jaar in Duitsland baarde hij opzien met een typische Zlatan-uitspraak.

De 41-jarige Zlatan kreeg een vraag over of hij nog de ambitie heeft om ook daadwerkelijk het EK mee te maken. "Op mijn leeftijd denk je niet aan de toekomst. Maar eigenlijk ben ik het verleden, het heden en de toekomst voor mijn land", aldus de AC Milan-spits, die daarmee de pers op karakteristieke wijze te woord stond. 

"De trainer heeft mij geselecteerd en dat is voor mij iets om blij mee te zijn", vervolgt de oud-speler van Ajax, die afgelopen weekend weer eens scoorde voor Milan. "Ik ga er alles aan doen om het elftal en het land te helpen. Hoe dat precies gaat gebeuren zien we nog wel. Dat ik niet al te ver meer vooruit moet kijken als voetballer lijkt me echter ook iets wat zo langzamerhand wel duidelijk is."

Zlatan, die zijn laatste doelpunt maakte voor Zweden maakte in november 2015, stond ook stil bij de drietal operaties die hij de afgelopen veertien maanden moest ondergaan. "Lang zag het er slecht uit. Mijn knie was een maand of acht, negen, opgezwollen. Maar ineens ging het beter. Ik kon weer aan voetballen denken. Dat gaf me enorm veel energie."

Komende vrijdag spelen de Zweden in Stockholm tegen België. "Ik ben er weer bij om te presteren. Met goed spel wil ik bijdragen aan de resultaten van mijn club en het Zweedse elftal. Ik wil dat nog een tijdje kunnen doen, in goede gezondheid. Hopelijk zit alles nu mee en gaat dat lukken."